Stek t-bone
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Przygotowanie:
Stek:
850-gramowy stek t-bone
oliwa
sól morska
czarny pieprz
cząstki cytryny
Przygotowanie:
Rozgrzać grill albo piekarnik (200°C). Stek natrzeć oliwą i porządnie przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez 2-3 minuty z każdej strony, a potem wstawić na 10 minut do piekarnika. Odwrócić w połowie pieczenia. Zamiast tego można grillować stek przez 12-15 minut często odwracając. Należy pamiętać, że mięso z kością nie piecze się równo. Przy kości jest bardziej surowe, niż na brzegach.
Upieczony stek położyć na ogrzanym talerzu, przykryć folią aluminiową i odstawić na 5-6 minut.
Przed podaniem pokroić stek w plastry, przyprawić solą, pieprzem i oliwą. Podawać z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W