Souvlaki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Przygotowanie:
Kofta:pokrojona w kostkę jagnięcina
szczypta mielonej kolendry
łyżeczka kminu
skórka z cytryny
posiekane chili
pieprz
pół filiżanki ziół (natki pietruszki, tymianku, kolendry i mięty)
2 rozgniecione ząbki czosnku
sumak
Tzatziki:
1 ½ kg startych ogórków
2 łyżki i 100g soli
2 ½ litra jogurtu naturalnego
2 posiekane ząbki czosnku
Tzatziki:
Do startych ogórków dodać 2 łyżki soli. Odstawić na noc. Jogurt wymieszać ze 100g soli, przełożyć na ściereczkę i zawiesić nad miską na całą noc. Odcisnąć płyn z ogórków i jogurtu. Połączyć wszystko z czosnkiem.
Kofta:
Wszystkie składniki wymieszać, przykryć i schłodzić. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć na placki pita, dodać pomidor, sałatę i tzatziki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W