Sos pomidorowy

Sos pomidorowy
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka stołowa oliwy
  • 398 ml włoskich pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki stołowe soku z pomarańczy
  • 1 łyżka stołowa bułki tartej
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondelku podsmażaj czosnek na oliwie przez minutę. Dorzuć pomidory, miód i sok pomarańczowy. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut. Dodaj sól i pieprz. Zmiksuj na gładkie purée. Przetrzyj przez sito. W razie potrzeby dopraw. Trzymaj w ciepłym miejscu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA