Sos karmelowo-jeżynowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 220 g cukru
- 100 g świeżych jeżyn
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- lody jeżynowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu połącz cukier i 60 ml wody. Postaw na małym ogniu i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści.
Zwiększ ogień i doprowadź syrop do wrzenia. Gotuj aż powstanie złotobrązowy karmel i zdejmij z ognia. Rozgnieć jeżyny, dodaj do nich ekstrakt waniliowy i połącz z karmelem. Ostudź sos i podaj z lodami.
Zwiększ ogień i doprowadź syrop do wrzenia. Gotuj aż powstanie złotobrązowy karmel i zdejmij z ognia. Rozgnieć jeżyny, dodaj do nich ekstrakt waniliowy i połącz z karmelem. Ostudź sos i podaj z lodami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W