Sos béarnaise

Sos béarnaise
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
6

Przygotowanie:


Składniki:
1/3 szklanki (75 ml) białego octu winnego
pół szalotki, posiekanej
¼ łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach
2 żółtka
1 ¼ (310 ml) stopionego masła, lekko ostudzonego
1 łyżka świeżego estragonu, posiekanego

Przygotowanie:
W rondlu zagotuj ocet, szalotkę i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, aż połowa płynu odparuje. W naczyniu do gotowania na parze ubij żółtka ze zredukowanym octem, aż mikstura stanie się gęsta i puszysta. Zdejmij naczynie z pary. Powoli ciągłym strumieniem wlej masło, nieustannie ubijając.

© Ricardo Larrivée


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA