Sos béarnaise
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:
1/3 szklanki (75 ml) białego octu winnego
pół szalotki, posiekanej
¼ łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach
2 żółtka
1 ¼ (310 ml) stopionego masła, lekko ostudzonego
1 łyżka świeżego estragonu, posiekanego
Przygotowanie:
W rondlu zagotuj ocet, szalotkę i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, aż połowa płynu odparuje. W naczyniu do gotowania na parze ubij żółtka ze zredukowanym octem, aż mikstura stanie się gęsta i puszysta. Zdejmij naczynie z pary. Powoli ciągłym strumieniem wlej masło, nieustannie ubijając.
© Ricardo Larrivée
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W