Smażona polenta
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 filiżanki bulionu warzywnego
- łyżka soku z imbiru
- pół filiżanki polenty
- 2 łyżeczki soli
- olej z nasion winogron do głębokiego smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bulion gotujemy z sokiem z imbiru. Powoli wsypujemy polentę ciągle mieszając. Powinna bulgotać i przypominać lawę. Dodajemy sól, zmniejszamy płomień i gotujemy mieszając przez 5 minut. Wylewamy ma
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W