Smażona polenta

Smażona polenta
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
Trudność:
łatwe
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 2 filiżanki bulionu warzywnego
  • łyżka soku z imbiru
  • pół filiżanki polenty
  • 2 łyżeczki soli
  • olej z nasion winogron do głębokiego smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bulion gotujemy z sokiem z imbiru. Powoli wsypujemy polentę ciągle mieszając. Powinna bulgotać i przypominać lawę. Dodajemy sól, zmniejszamy płomień i gotujemy mieszając przez 5 minut. Wylewamy ma

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA