Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 plastry bekonu, pokrojonego w cienkie paski
- 2 cebule, obrane i pokrojone w piórka
- 1 czerwona kapusta, drobno poszatkowana
- 120 ml octu z cydru
- 2 jabłka Fuji, pozbawione gniazd nasiennych i grubo posiekane
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym rondlu podsmaż na średnim do silnego ognia bekon na chrupko. Gdy cały będzie brązowy, dorzuć cebulę. Smaż, aż lekko zbrązowieje, wymieszaj, aby zdrapać przysmażenia z dna rondla. Dodaj kapustę, ocet i jabłka. Dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz płomień. Wymieszaj, przykryj szczelną pokrywką i duś, aż zmięknie, czyli przez około 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W