Słodka pizza Rocky Road
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- mąka kukurydziana (do podsypywania)
- 250 ml prażonych migdałów w płatkach
- 375 ml grupo pokrojonej mlecznej czekolady (tobblorone)
- 500 ml małych pianek
- 1 kula ciasta na pizzę (patrz wcześniejszy przepis)
- 2 łyżki stołowe roztopionego masła
- 1 łyżka stołowa cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Postaw kratkę na dole piekarnika. Ustaw na niej kamień do pieczenia pizzy albo odwrócony talerz żaroodporny. Piekarnik rozgrzej do 260°C. Pozostaw w nim kamień lub talerz, żeby dobrze się rozgrzał. W misce wymieszaj migdały, czekoladę i pianki. Odstaw. Nieco mąki kukurydzianej wysyp na gorący kamień lub talerz oraz na deskę. Rozpłaszcz kulę z ciasta, aby powstał placek o średnicy ok. 25 cm. Połóż placek na desce. Posmaruj masłem, posyp cukrem. Zsuń pizzę na kamień i piecz przez około 10 minut, aż będzie złocista. Wyjmij z piekarnika, rozłóż pianki i kawałki czekolady. Piecz przez 3-5 minut, aż się roztopią. Wystudź chwilę i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W