Sardynki saor
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 5 całych sardynek
- szklanka octu z białego wina
- garść orzechów pinii
- garść rodzynek
- 50 g cukru
- pół cebuli
- pokrojonej w piórka
- świeża natka pietruszki
- mąka
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sardynkom odciąć głowy. Ryby wypatroszyć, oczyścić z łusek i odfiletować. Ocet przelać na głęboką patelnię. Dorzucić orzechy pinii, rodzynki, cukier i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę. Na koniec do marynaty dodać natkę pietruszki. Ryby obtoczyć w mące i podsmażać na patelni z rozgrzaną oliwą, aż nabiorą złocistego koloru. Przełożyć na talerz i polać marynatą. .
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W