Salsa truskawkowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 12 truskawek odszypułkowanych i pokrojonych w ćwiartki
- sok i skórka z 1 limonki
- 1 łyżka miodu lub cukru
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
- 2 łyżki posiekanych liści mięty
- 25g wiórków kokosowych
- nieco ostrego sosu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku ostrym sosem, dodając więcej, jeśli wolisz. Chodzi o to, aby ostrość była wyczuwalna, ale nie dominowała, tylko zrównoważyła słodkie i kwaśne składniki salsy. Podawaj na lodach waniliowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W