Sałatka z pieczonych warzyw z fasolą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 44)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 4 ząbki czosnku
- łyżeczka soli morskiej
- łyżeczka pieprzu
- czerwona papryka pokrojona na ćwiartki
- filiżanka pokrojonej dyni japońskiej ze skórką
- filiżanka pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków
- filiżanka pieczarek
- 4 młode buraki ze skórką
- 2 pokrojone marchewki ze skórką
- wędzony pstrąg
- filiżanka komosy ugotowanej ryżowej
- 400 g fasoli z puszki
- 2 filiżanki młodych liści szpinaku
- garść tymianku
- łyżka skórki otartej z cytryny albo limetki
Sos:
- po łyżeczce oliwy i octu balsamicznego
- filiżanka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki tahini
- ząbek czosnku roztarty z solą
- szczypta białego pieprzu
- cytryna do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa wymieszać z oliwą, solą i pieprzem. Piec przez 30-40 minut w temperaturze 200°C. Kiedy lekko przestygną wymieszać je z fasolą, pstrągiem, komosą, szpinakiem, tymiankiem i skórką z cytryny. Połączyć składniki sosu. Podawać sałatkę na ciepło z sosem i cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W