Sałatka z pieczonych buraków i migdałów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 4 małe buraki
- 1 czerwona cebula
- pół łyżeczki soli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka sumaku
- pół filiżanki prażonych migdałów
- 1 filiżanka poszatkowanej czerwonej cykorii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraki i cebulę posolić i skropić połową oliwy. Zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Syrop klonowy wymieszać z octem, sumakiem i resztą oliwy.
Upieczone buraki obrać i pokroić, cebulę podzielić na piórka. Dodać migdały, cykorię i skropić dressingiem.
Syrop klonowy wymieszać z octem, sumakiem i resztą oliwy.
Upieczone buraki obrać i pokroić, cebulę podzielić na piórka. Dodać migdały, cykorię i skropić dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W