Sałatka z łososia i ciecierzycy
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 700 g filetu z łososia
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka wędzonej mielonej papryki
- sól
- ¾ szklanki pieczonej czerwonej papryki
- pokrojonej w kostkę o boku 1 cm
- ½ szklanki cebuli
- pokrojonej w kostkę o boku 0,5 cm
- 1 puszka (400 ml) ciecierzycy
- odsączonej i opłukanej
- 1/3 szklanki posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- 1 łyżeczka drobno otartej skórki z cytryny
- 1 łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Na kuchence, na średnim ogniu, rozgrzej patelnię, którą można wstawić do piekarnika. Posmaruj górną powierzchnię filetu oliwą i oprósz solą i mieloną papryką. Ułóż filet na patelni doprawioną stroną i smaż przez 3-4 minuty, aż się zrumieni. Wstaw patelnię do piekarnika na 10-12 minut. Zdejmij łososia z patelni i odłóż do wystygnięcia. Pokrój rybę na dwucentymetrowe kawałki i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku i przechowuj w lodówce przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W