Sałatka z fenkuła i grejpfruta na ciepło

Sałatka z fenkuła i grejpfruta na ciepło
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój fenkuła na cienkie plasterki za pomocą szatkownicy. Odetnij dolną i górną część grejpfruta. Ostrym nożem pookrawaj skórę ze wszystkich stron razem z białą gorzką włóknistą warstwą. Trzymając grejpfruta w jednej ręce, wykrój nożykiem cząstki owocu spomiędzy białych błonek. Na dużej patelni rozgrzej nieco oliwy na średnim ogniu i wrzuć plasterki fenkuła. Dopraw solą i smaż przez 1 minutę, aż fenkuł się podgrzeje i będzie pokryty oliwą. Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj cząstki grejpfruta, plasterki oliwek i posyp wszystko listkami fenkuła. Od razu podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA