Roosa manna
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- szklanka soku z czerwonej porzeczki
- szklanka wody
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanka kaszy manny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlać do garnka sok i wodę, wsypać cukier. Doprowadzić płyn do wrzenia. Cały czas mieszając wsypać cienkim strumyczkiem kaszę. Gotować do miękkości (kilka minut). Ugotowaną kaszę wstawić do zlewu z zimną wodą na 5-10 minut, żeby przestygła. Rozbić kaszę trzepaczką albo mikserem, aż stanie się puszysta. Wlać do pucharków lub kompotierek. Podawać polane zimnym mlekiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W