Rollo z kurczakiem i warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 tortille
- 1 pierś z kurczaka
- kukurydza
- szczypior
- 2-3 liście chrupiącej, słodkiej sałaty – np. rzymskiej/lodowej
- 4 morele/brzoskwinie/nektarynki/śliwki (wedle uznania)
- szczypta chili
- 4 plastry sera żółtego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- sos:
- majonez, musztarda francuska, miód, jogurt
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem, chili i smażmy na oleju. Odkładamy na bok. Nektarynki/brzoskwinie/śliwki itp. kroimy w paski. Placki tortilla kładziemy na suchej patelni, na każdym z nich po 2 plastry sera. Podgrzewamy aż ser się zagrzeje i zacznie rozpuszczać. Ściągamy z patelni, nakładamy kurczaka, śliwki, pokrojoną sałatę, szczypior, trochę kukurydzy. Całość polewamy sosem i zwijamy w ruloniki. Można końcówkę rollo zwinąć w folię aluminiową, żeby wszystko się ładnie trzymało.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W