Roladki z kurczaka z szynką i cheddarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.119)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki,/b>4 piersi z kurczaka, pozbawione kości i skóry
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
4 łyżki musztardy Dijon
8 plastrów delikatesowej szynki
8 cienkich plastrów sera cheddar
2 łyżki oliwy z oliwek
4 cebule, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
1 łyżka suszonego tymianku
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż oczyszczone filety z kurczaka na kawałku plastikowej folii i odetnij polędwiczki. Przykryj mięso drugim kawałkiem folii i rozbij je delikatnie wałkiem do ciasta, tłuczkiem do mięsa lub denkiem cięższego garnuszka. Zdejmij folię, przypraw mięso solą i pieprzem, a następnie posmaruj cienką warstwą musztardy. Każdy kawałek przykryj dwoma plastrami szynki i połóż po dwa kawałki sera. Na koniec ciasno zroluj każdy filet z zawartością. Przysmaż cebulę na oleju wraz z tymiankiem, solą i pieprzem aż przybierze złocisty kolor. Ułóż roladki na warstwie cebuli na patelni albo przełóż do innej foremki i przykryj dobrze dopasowaną przykrywką lub folią. Piecz 20-25 min, aż się na wskroś przepieką. Podawaj w całości z porcją cebuli lub pokrojone w plastry i ułożone na cebulowej „pierzynce”.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W