Rabarbar z kruszonką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka
- 2 pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych gruszki
- filiżanka pokrojonego rabarbaru
- filiżanka soku pomarańczowego
- pół filiżanki posiekanych daktyli
- 2 filiżanki organicznych płatków owsianych
- filiżanka posiekanych migdałów
- filiżanka pestek dyni
- łyżka cynamonu
- pół filiżanki pestek słonecznika
- łyżka tłuszczu omega albo oleju słonecznikowego
- jogurt
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Owoce, sok i daktyle gotować do miękkości na wolnym ogniu. Suche składniki wymieszać w dużej misce. Dodać tłuszcz i wymieszać palcami. Przełożyć ugotowane owoce do naczynia do zapiekania i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180°C, aż kruszonka się zrumieni. Podawać z jogurtem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W