Wrap z jajkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 łyżeczki oliwy
2 jajka
1 łyżeczka białego pieprzu
1 łyżeczka mirinu
2 kawałki chleba górskiego
2 łyżki miękkiego koziego sera
kilka plasterków ogórka
garść posiekanej kolendry
2 filiżanki młodego szpinaku
2 dymki
1 łyżeczka tamari
Przygotowanie:
Oliwę rozgrzać na patelni. Jajka rozmącić z solą, pieprzem i mirinem. Połowę wlać na patelnię i usmażyć w formie omletu. Tak samo usmażyć drugi omlet.
Na każdym kawałku chleba rozłożyć połowę sera i położyć omlet. Dodać pozostałe składniki i zwinąć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W