Przegrzebki z pomidorem i bazylią
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 3 przegrzebki na połówkach muszli
- średni pomidor
- sok z ćwiartki cytryny
- drobno posiekany ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidor wkładamy do wrzątku na 10 sekund, potem obieramy i siekamy odrzucając gniazdo nasienne.
Przegrzebki w muszlach układamy na kopczykach soli. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku pod średnio nagrzanym grillem przez 3 minuty. Na patelnię wlewamy sporo oliwy, dodajemy czosnek, pomidor i bazylię. Podsmażamy, aż pomidor zmięknie. Przegrzebki polewamy przygotowanym sosem i podajemy.
Przegrzebki w muszlach układamy na kopczykach soli. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku pod średnio nagrzanym grillem przez 3 minuty. Na patelnię wlewamy sporo oliwy, dodajemy czosnek, pomidor i bazylię. Podsmażamy, aż pomidor zmięknie. Przegrzebki polewamy przygotowanym sosem i podajemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W