Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Przygotowanie:
Składniki:
filiżanka zblanszowanych migdałów
skórka otarta z pomarańczy
łyżka prażonego sezamu
łyżeczka tymianku
pół łyżeczki soli morskiej
12 przegrzebków w muszlach
podzielona na cząstki pomarańcza
2 łyżki tahini
1/3 filiżanki soku z pomarańczy
rozgnieciony ząbek czosnku
tymianek do dekoracji
Przygotowanie:
Zmiksować migdały, skórkę z pomarańczy, sezam, tymianek i sól. Na każdego przegrzebka nałożyć po łyżce przygotowanej mieszanki. Grillować przez kilka minut, aż kruszonka się zrumieni. Wymieszać tahini, sok z pomarańczy, sól i czosnek. Upieczone przegrzebki skropić przygotowanym sosem, przybrać cząstkami pomarańczy i gałązkami tymianku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W