Poncz z czerwonych pomarańczy
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 1½ litra soku z czerwonych pomarańczy
- schłodzonego
- 1 litr gazowanego napoju pomarańczowego
- schłodzonego
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 szklanka jasnego rumu
- 5 chlustów angostury
- 1 czerwona pomarańcza
- podzielona na cząstki i zamrożona
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zamrozić 1½ szklanki soku z pomarańczy w formie kostek. Wlać pozostały sok pomarańczowy, napój pomarańczowy, sok z limonki, rum i angosturę do wazy do ponczu i wymieszać. Przed podaniem dodać zamrożone cząstki pomarańczy i sok w kostkach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W