Policzki dorsza
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 200 g policzków dorsza
- 2 cm kawałek imbiru
- pokrojony w słupki
- 1 papryczka chili
- pokrojona w cienkie plasterki
- 1 dymka
- pokrojona w krążki
- ok. 50 ml wina ryżowego
- 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- 3 łyżki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Policzki dorsza oczyścić. Dorsza, imbir, chili i dymkę przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej i delikatnie wymieszać. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by nadać mu kształt miseczki. Następnie dodać sos sojowy, wino ryżowe oraz wodę. Brzegi papieru wraz z folią zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 20 minut w temperaturze 200° C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W