Placuszki z krewetek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 300 ml oleju roślinnego
- 200 g krewetek
- obranych
- szczypta mielonego kwiatu muszkatołowca
- sól i pieprz
- 3 białka
- 1 łyżka mąki
- 100 g rukwi wodnej
- 1 cytryna
- pocięta w ćwiartki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej olej we frytownicy do 190°C. Dopraw krewetki kwiatem muszkatołowca, solą i pieprzem. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z mąką. Wymieszaj pianę z krewetkami, dodawaj małymi porcjami, po łyżce naraz. Nabieraj masę porcjami wielkości łyżki i smaż na głębokim tłuszczu, aż będą złocisto brązowe. Odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj od razu z rukwią wodną i cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W