Pistacje w dukkah
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 szklanki nasion kminu rzymskiego
- 2 szklanki nasion kolendry
- 300 g ziaren sezamu
- 1 kg świeżych pistacji
- obranych i uprażonych
- 4 łyżki soli morskiej
- 1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 75 ml oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Uprażyć i zemleć nasiona kminu i kolendry. Ziarno sezamowe i pistacje podsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystkie składniki i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W