Pistacje w dukkah

Pistacje w dukkah
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 szklanki nasion kminu rzymskiego
  • 2 szklanki nasion kolendry
  • 300 g ziaren sezamu
  • 1 kg świeżych pistacji
  • obranych i uprażonych
  • 4 łyżki soli morskiej
  • 1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • 75 ml oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Uprażyć i zemleć nasiona kminu i kolendry. Ziarno sezamowe i pistacje podsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystkie składniki i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA