Pikle z ogórka

Pikle z ogórka
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Łyżeczką usuń nasiona z połówek ogórka. Pokrój w zapałki, posyp solą i zostaw na godzinę. Opłucz i odciśnij nadmiar płynu. Rozgrzej olej w woku, smaż, cały czas mieszając suszone papryczki chilli, aż ściemnieją. Wyjmuj z tłuszczu, dorzuć imbir, świeżą papryczkę chilli i grzyby. Wlej ocet. Dosyp cukier i pieprz syczuański. Wymieszaj. Dorzuć ogórki. Wymieszaj. Przełóż do wysterylizowanych słoików. Pozostaw w marynacie na 2 dni. Podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA