Pierś kaczki z agrestem majerankowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kaczki po 1,5 kg
- pieprz
- morska sól gruboziarnista
- 675 g młodych ziemniaków
- posiekana natka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Natnij skórę na kaczkach nożem. Posyp pieprzem i morską solą gruboziarnistą. Ułóż w brytfannie z kratką. Wstaw na pół godziny do rozgrzanego piekarnika. Potem zmniejsz temperaturę do 180ºC i pozostaw na 2 godziny. Kaczki należy wyjmować z piekarnika co 45 minut i odlewać tłuszcz. Mięso po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika musi poleżeć przez 15-20 minut, żeby zmiękło. Odlej tłuszcz spod pieczenia i przecedź przez sito. Wlej na patelnię. Delikatnie dorzuć młode ziemniaki, ugotowane w mundurkach i obrane. Usmaż na złocisty kolor, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posyp posiekaną natką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W