Penne z serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- 450 gramów makaronu penne (najlepiej świeżego
- ale może być również suszony)
- 2 miarki ostrego sera cheddar *
- 2 łyżeczki musztardy dijońskiej
- ½ miarki pełnotłustego mleka *
- ¾ miarki kremówki *
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Garnku zagotowujemy osoloną wodę. Gotujemy w niej penne według przepisu na opakowaniu. Cheddar ścieramy na tarce. Przekładamy do miseczki musztardę i dolewamy do niej mleko. Całość mieszamy trzepaczką. Odcedzamy makaron i hartujemy go w zimnej wodzie. Przekładamy go z powrotem do garnka i dolewamy musztardowo-mleczny sos. Dosypujemy starty ser. Na koniec dodajemy kremówkę. Makaron doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i podgrzewamy, żeby wszystkie składniki się połączyły.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W