Omułki w pikantnym bulionie
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
- 300 ml bulionu drobiowego
- 2 kg omułków
- czyszczonych
- zamkniętych
- 1 czerwona chili
- pokrojona na cienkie plasterki
- 2 ząbki czosnku
- zgniecione na miazgę płazem noża
- 2 dymki
- pokrojone na cienkie plasterki
- 2 łyżki drobno posiekanej świeżej kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej do miski trochę mleczka kokosowego, dodaj pastę curry i starannie wymieszaj trzepaczką. Dodaj pozostałe mleczko kokosowe oraz bulion i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej na dużym ogniu duży rondel przykryty pokrywką, w którym zmieściłoby się dwa razy więcej omułków
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W