Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 3 białka
  • 175 g miałkiego cukru
  • 300 ml mleka
  • 300 ml wody
  • 6-9 łodyg rabarbaru
  • 2 łyżki stołowe wody
  • 3 łyżki stołowe miałkiego cukru
  • 4 kromki brioszki
  • kawałek masła
  • nieco cukru pudru
  • krem anglaise do podania (dowolnie)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ubij pianę z 3 białek. Wsyp ⅔ miałkiego cukru. Ubijaj, aż otrzymasz dość sztywną pianę. Wsyp resztę cukru i ubij na dość sztywną pianę. Ta porcja wystarczy na 12-16 pianek. Mleko i wodę doprowadź niemal do wrzenia. Pianki kształtuj dwoma łyżkami. Gotuj po 6 sztuk. Przewróć po 5-6 minutach.
Gotuj przez 5-6 min. Ułóż na pergaminie, oprósz cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA