Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 3 białka
- 175 g miałkiego cukru
- 300 ml mleka
- 300 ml wody
- 6-9 łodyg rabarbaru
- 2 łyżki stołowe wody
- 3 łyżki stołowe miałkiego cukru
- 4 kromki brioszki
- kawałek masła
- nieco cukru pudru
- krem anglaise do podania (dowolnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ubij pianę z 3 białek. Wsyp ⅔ miałkiego cukru. Ubijaj, aż otrzymasz dość sztywną pianę. Wsyp resztę cukru i ubij na dość sztywną pianę. Ta porcja wystarczy na 12-16 pianek. Mleko i wodę doprowadź niemal do wrzenia. Pianki kształtuj dwoma łyżkami. Gotuj po 6 sztuk. Przewróć po 5-6 minutach.
Gotuj przez 5-6 min. Ułóż na pergaminie, oprósz cukrem pudrem.
Gotuj przez 5-6 min. Ułóż na pergaminie, oprósz cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W