Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 1 szklanka syropu kukurydzianego
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanki brązowego cukru
- 1½ szklanki solonego masła orzechowego
- 2 łyżeczki esencji waniliowej
- 4 szklanki płatków ryżowych Rice Krispies
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wyścielić papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 23 na 32 cm. Do dużego rondla wlać syrop kukurydziany, wsypać oba rodzaje cukru i gotować na średnim ogniu, mieszając, do rozpuszczenia. Zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło orzechowe i rozmieszać. Szybko dodać esencję waniliową, płatki ryżowe i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Ostudzić. Kroić w kwadraty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W