Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych

Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyścielić papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 23 na 32 cm. Do dużego rondla wlać syrop kukurydziany, wsypać oba rodzaje cukru i gotować na średnim ogniu, mieszając, do rozpuszczenia. Zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło orzechowe i rozmieszać. Szybko dodać esencję waniliową, płatki ryżowe i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Ostudzić. Kroić w kwadraty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA