Mango chutney
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
Składniki:
- 4 sztuki mango
- obrane
- bez pestek
- pokrojone w kostkę (4 szklanki)
- 3 łyżki startego świeżego imbiru
- 1 cebula posiekana
- 1 ząbek czosnku
- posiekany
- ½ słodkiej
- czerwonej papryki
- bez nasion
- posiekanej (ok 1 szklanka)
- ½ szklanki rodzynek
- ⅓ szklanki cukru
- 2 łyżeczki soli
- ½ szklanki octu
- ⅓ szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki w rondlu. Zagotować na dużym ogniu, potem zmniejszyć ogień i dusić 1 godzinę i 15 minut. Zdjąć z ognia, ostudzić. Przechowywać w lodówce w słoikach do pół roku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W