Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 350 g makaronu jajecznego wstążki
- 50 g masła
- 1 mała cebula
- pokrojona w drobną kostkę
- 1½ szklanki mrożonego zielonego groszku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj makaron we wrzątku, odsącz i odstaw na bok. W dużym garnku roztop masło na średnim ogniu i podgrzej, aż przestanie się pienić. Podsmaż cebulę na maśle przez 5 minut, aż się zrumieni, a masło zacznie orzechowo pachnieć. Dodaj makaron oraz zielony groszek, zmniejsz płomień, starannie wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W