Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem

Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj makaron we wrzątku, odsącz i odstaw na bok. W dużym garnku roztop masło na średnim ogniu i podgrzej, aż przestanie się pienić. Podsmaż cebulę na maśle przez 5 minut, aż się zrumieni, a masło zacznie orzechowo pachnieć. Dodaj makaron oraz zielony groszek, zmniejsz płomień, starannie wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA