Łosoś gotowany w torebce z koprem włoskim

Łosoś gotowany w torebce z koprem włoskim
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • sól i pieprz
  • 2 bulwy pokrojonego kopru włoskiego
  • 2 cebule
  • posiekane
  • 4 łyżki masła
  • 200 ml białego wina
  • sok z 1 cytryny
  • 4 zamykane torebki do mrożonek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj wodę w garnku. Przypraw łososia. Włóż każdy z filetów do osobnej torebki razem z koprem włoskim, cebulą, łyżką masła i białym winem. Dodaj sok z cytryny i zamknij szczelnie torebkę. Gotuj w wodzie przez 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA