Kurczak z sosem piri piri
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 14)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- sos:
- 6-12 świeżych czerwonych chili
- 2 łyżeczki suszonego czosnku
- łyżeczka soli morskiej
- ½ łyżeczki suszonego oregano
- ½ łyżeczki świeżego tymianku
- ½ łyżki wędzonej papryki
- 100 ml oliwy
- awokado
- 2 dojrzałe pomidorki koktajlowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka cienko pokroić i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, skórka i sokiem z cytryny oraz tymiankiem. Chili drobno pokroić. Dodać czosnek, oregano, sól, pieprz, paprykę i oliwę.
Kurczaka upiec na grillu. Posmarować marynatą. Podawać z awokado i pomidorkami skropionymi oliwą.
Kurczaka upiec na grillu. Posmarować marynatą. Podawać z awokado i pomidorkami skropionymi oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W