Kurczak z musztardową glazurą do rolady klubowej

Kurczak z musztardową glazurą do rolady klubowej
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Włóż kurczaka do brytfanki, skrop olejem i oprósz solą i pieprzem. Włóż tymianek do wnętrza kurczaka, przykryj luźno folią aluminiową i piecz przez 20 min. Następnie zdejmij folię i piecz, aż mięso kurczaka będzie dość miękkie i delikatne (ok. 1,5 godz.)
Kiedy kurczak się piecze, przygotuj glazurę: zmieszaj musztardę z miodem, zmiel cebulę w malakserze i wymieszaj z musztardą i miodem. Przez ostatnie 45 minut pieczenia smaruj kurczaka glazurą co 10 min.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA