Kurczak z musztardową glazurą do rolady klubowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 kurczak (ok. 1,5 kg)
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- mały pęczek świeżego tymianku
- ½ szklanki płynnego miodu
- ½ szklanki ziarnistej musztardy
- 1 mała cebula
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Włóż kurczaka do brytfanki, skrop olejem i oprósz solą i pieprzem. Włóż tymianek do wnętrza kurczaka, przykryj luźno folią aluminiową i piecz przez 20 min. Następnie zdejmij folię i piecz, aż mięso kurczaka będzie dość miękkie i delikatne (ok. 1,5 godz.)
Kiedy kurczak się piecze, przygotuj glazurę: zmieszaj musztardę z miodem, zmiel cebulę w malakserze i wymieszaj z musztardą i miodem. Przez ostatnie 45 minut pieczenia smaruj kurczaka glazurą co 10 min.
Kiedy kurczak się piecze, przygotuj glazurę: zmieszaj musztardę z miodem, zmiel cebulę w malakserze i wymieszaj z musztardą i miodem. Przez ostatnie 45 minut pieczenia smaruj kurczaka glazurą co 10 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W