Kurczak w maślance i orzechach pekan

Kurczak w maślance i orzechach pekan
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • dwie piersi kurczaka podzielone na filety
  • maślanka
  • miarka orzechów pekan *
  • pół miarki panierki panko *
  • 1/3 miarki oliwy *
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi kurczaka marynujemy w maślance przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy panierę z uprażonych orzechów pekan, które mielimy w robocie. Dodajemy do nich panierkę panko. Na patelni rozgrzewany olej. Wyjęte z maślanki piersi przyprawiamy solą i pieprzem. Filety obtaczamy w przygotowanej wcześniej panierce i smażymy po 4 minuty z obu stron na złocisty kolor. Na koniec doprawiamy filety solą, pieprzem i serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA