Kurczak w maślance i orzechach pekan
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- dwie piersi kurczaka podzielone na filety
- maślanka
- miarka orzechów pekan *
- pół miarki panierki panko *
- 1/3 miarki oliwy *
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piersi kurczaka marynujemy w maślance przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy panierę z uprażonych orzechów pekan, które mielimy w robocie. Dodajemy do nich panierkę panko. Na patelni rozgrzewany olej. Wyjęte z maślanki piersi przyprawiamy solą i pieprzem. Filety obtaczamy w przygotowanej wcześniej panierce i smażymy po 4 minuty z obu stron na złocisty kolor. Na koniec doprawiamy filety solą, pieprzem i serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W