Krówka z masłem orzechowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Sophie Dahl
- Seria kulinarna:
- Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 125 g masła
- 500 g ciemnego cukru trzcinowego
- 120 ml mleka
- 250 g masła arachidowego z kawałkami orzechów
- 1 laska wanilii
- z usuniętymi pestkami
- 300 g cukru pudru
- Kwadratowa forma do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm lub większa
- prostokątna
- jeśli krówki mają być nieco cieńsza
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztop masło w rondlu na średnim ogniu. Dodaj cukier trzcinowy i mleko. Doprowadź do wrzenia i gotuj 2 minuty bez mieszania. Zdejmij rondel z ognia i wmieszaj masło orzechowe. Dodaj ziarenka wanilii. Wsyp cukier puder do dużej miski, zalej masą krówkową i utrzyj na gładko. Przełóż masę do formy i odstaw, żeby ostygła przed wstawieniem formy do lodówki. Zestaloną krówkę pokrój na kwadratowe porcyjki i przechowuj w szczelnym pojemniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W