Kotlety jagnięce z puree z topinamburów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Manic Organic (odc. 10)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- oliwa aromatyzowana miętą:
- 1 szklanka oliwy lub neutralnego w smaku oleju (np. słonecznikowego
- canola)
- ½ szklanki liści świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oliwa aromatyzowana miętą:
Miętę opłukać, zblanszować przez 5 sekund we wrzątku i natychmiast włożyć do wody z kostkami lodu. Osuszyć i umieścić w mikserze. Wlać do miksera oliwę i starannie zmiksować. Powstały płyn zlać do słoika i wstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki. Przecedzić przez gazę lub papierowy ręcznik.
Miętę opłukać, zblanszować przez 5 sekund we wrzątku i natychmiast włożyć do wody z kostkami lodu. Osuszyć i umieścić w mikserze. Wlać do miksera oliwę i starannie zmiksować. Powstały płyn zlać do słoika i wstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki. Przecedzić przez gazę lub papierowy ręcznik.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W