Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 18
Składniki:
- 500 g cukinii
- startych na tarce
- 8 łodyg dymki
- posiekanych
- 35 g posiekanej natki
- 15 g posiekanego koperku
- 2 lekko ubite jajka
- 60 g mąki
- 100 ml oleju o delikatnym smaku
- do smażenia
- 300 g wędzonego łososia z chili
- kwaśna śmietana
- cząstki cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce połącz cukinię, dymkę, natkę, koperek i jajka. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Na średnim ogniu rozgrzej oliwę na dużej patelni. Ciasto nakładaj łyżką, każdy kotlecik delikatnie przygnieć. Smaż 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią. Kotleciki przełóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smaż kolejne partie. Kawałki wędzonego łososia układaj na kotlecikach. Udekoruj kwaśną śmietaną. Podawaj z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W