Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem

Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
18

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce połącz cukinię, dymkę, natkę, koperek i jajka. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Na średnim ogniu rozgrzej oliwę na dużej patelni. Ciasto nakładaj łyżką, każdy kotlecik delikatnie przygnieć. Smaż 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią. Kotleciki przełóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smaż kolejne partie. Kawałki wędzonego łososia układaj na kotlecikach. Udekoruj kwaśną śmietaną. Podawaj z cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA