Kokosowy pudding z ryżu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.74)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Skladniki1 puszka mleczka kokosowego
2 jaja
3 łyżki cukru
1 łyżka zaparzonej herbaty chai
1 szklanka rodzynek
1 szklanka wiórków kokosowych
2 szklanki klejącego ryżu (1 szklanka ryżu do sushi ugotowana w 2 szklankach wody)
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. W dużej misce roztrzepać mleczko kokosowe, jaja, cukier i herbatę. Dodać rodzynki, wiórki kokosowe, ryż i dobrze wymieszać. Włożyć do dwulitrowego naczynia żaroodpornego, naczynie umieścić w brytfannie z wodą (do połowy wysokości naczynia żaroodpornego). Piec 45 minut.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W