Kiełbaski smażone z gulaszem z soczewicy
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Gulasze
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 cebula
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka mieszanych suszonych ziół, np. prowansalskich
- olej do smażenia
- 300 g zielonej soczewicy
- 3 łyżki nasion słonecznika
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- 1 dobrej jakości kiełbaska na osobę
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę papryki i jabłko. Podsmażyć, aż będą miękkie. Dodać soczewicę, słonecznik, zioła. Zalać 3 szklankami wody i gotować, aż soczewica będzie miękka. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem.
Kiełbaski usmażyć lub grillować, podawać z gulaszem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Gulasze
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W