Kiełbaski smażone z gulaszem z soczewicy

Kiełbaski smażone z gulaszem z soczewicy
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gulasze
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka mieszanych suszonych ziół, np. prowansalskich
  • olej do smażenia
  • 300 g zielonej soczewicy
  • 3 łyżki nasion słonecznika
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz
  • 1 dobrej jakości kiełbaska na osobę

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę papryki i jabłko. Podsmażyć, aż będą miękkie. Dodać soczewicę, słonecznik, zioła. Zalać 3 szklankami wody i gotować, aż soczewica będzie miękka. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem.

Kiełbaski usmażyć lub grillować, podawać z gulaszem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA