Kanapki klubowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 6 kromek ciabatty
- 2 łyżki masła
- 2 plastry bekonu
- ¼ główki sałaty lodowej
- 4 łyżki majonezu
- łyżeczka musztardy
- pomidor
- 2 ugotowane jajka
- pierś kurczaka
- 1 cytryna
- sól w płatkach
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Pierś kurczaka pokroić w cienkie plastry. Skropić oliwą. Przyprawić solą, pieprzem i skórką z cytryny. Piec na grillu razem z plastrami bekonu. Odsączyć na papierowym ręczniku. Trzymać w cieple. Podgrzać chleb. Majonez wymieszać z musztardą. Poszarpać liście sałaty. Wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć kromki chleba w trzech rzędach. Posmarować masłem. Na pierwszą i drugą kromkę nałożyć sałatę z majonezem. Na pierwszej kromce położyć mięso z kurczaka i kawałki jajka. Na drugiej bekon i pomidor. Ułożyć kromki jedną na drugiej. Docisnąć i przekroić na pół. Podawać z piklami i frytkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W