Kalmary z chili, czosnkiem i sałatą
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 14)
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 2 średnie kalmary
- 2 białka
- ½ filiżanki mąki ryżowej
- główka obranego
- pokrojonego czosnku
- 2 łyżeczki soli wpłatkach
- 2 łyżeczki białego pieprzu
- ½ pęczka posiekanej dymki
- 2 posiekane czerwone chili
- 60 ml oleju z orzeszków ziemnych
- sałata lodowa
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- pokrojony ogórek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalmary oczyścić. Pokroić w 4-centymetrowe paski. W woku rozgrzać olej. Podsmażyć czosnek. Odsączyć na papierowym ręczniku. Ubić białka. Zanurzyć kalmary w pianie, a następnie obtoczyć w mące. Smażyć na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podsmażyć dymkę, chili i imbir. Dorzucić kalmary. Dodać czosnek i kolendrę. Wyłożyć na talerz. Podawać z sałatą i ogórkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W