Irlandzkie puree ziemniaczane

Irlandzkie puree ziemniaczane
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia irlandzka
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • umytych i ugotowanych w osolonej wodzie
  • pęczek dymki
  • umytej i drobno posiekanej
  • 125 g masła
  • 125 ml mleka
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odstaw ziemniaki do wystygnięcia, potem przepuść przez praskę. Zagotuj masło ze 100 ml mleka i posiekaną dymką. Wymieszaj z puree, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj gorące z porcją masła na wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA