Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
4 kolby kukurydzy (po jednej na osobę)
grecki jogurt (albo bałkański)
łyżka miodu
łyżeczka curry
limonka
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i włókien. Następnie grilujemy na patelni grilowej. Przekładamy jogurt do miseczki. Dodajemy łyżkę miodu, łyżeczkę sproszkowanego curry, sok z limonki, sól i pieprz. Całość mieszamy na jednolitą masę. Gotową kukurydzą podajemy z przygotowanym dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W