Halibut z nasionami kopru włoskiego z sosem z czosnku i anchois
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 750 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- całe
- 1 łyżka nasion kopru włoskiego
- 2 filety z halibuta
- po 150g
- 150 g masła
- 1 ząbek czosnku
- drobno posiekany
- 6 filecików anchois
- 3 łyżki natki pietruszki
- drobno posiekanej
- sok z ½ cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej oliwę do garnka i wrzuć 2 ząbki czosnku i nasiona kopru włoskiego. Delikatnie podgrzej i dodaj filety z halibuta. Olej nie powinien być za gorący. Ryba nie ma się smażyć, tylko delikatnie obgotować. Będzie gotowa po 6-7 minutach. Kiedy ryba będzie gotowa, wyjmij ją i obsusz na ręczniku papierowym. W międzyczasie, delikatnie stop masło na małej patelni i dodaj posiekany czosnek i anchois. Smaż na małym ogniu, stale mieszając, aż fileciki rozpuszczą się. Dodaj Natkę i sok z cytryny. Podawaj z brokułem ugotowanym na parze. Połóż rybę na wierzch i polej sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W