Gulasz węgierski

Gulasz węgierski
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 13)
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wołowinę przyprawić i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kiedy mięso będzie rumiane, zdać je z patelni i umieścić na niej warzywa. Podsmażać przez 5 minut. Dodać paprykę. Smażyć przez 30 sekund. Dołożyć mięso, kminek i koncentrat pomidorowy. Dolać piwo i tyle bulionu, żeby zakryć wołowinę. Wrzucić pomidory. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z makaronem, łyżką kwaśnej śmietany i szczyptą papryki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA