Gulasz węgierski
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 13)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 700 g wołowiny pokrojonej w kostkę
- 3 pokrojone marchewki
- 4 średnie pokrojone ziemniaki
- 2 pokrojone cebule
- 1 pokrojona papryka
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżka ostrej papryki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 6 pomidorów pozbawionych pestek
- łyżeczka prażonego
- rozdrobnionego kminku
- 3 filiżanki bulionu wołowego
- ½ filiżanki ciemnego piwa
- łyżka czerwonego octu winnego
- pieprz
- sól
- 100 ml kwaśnej śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wołowinę przyprawić i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kiedy mięso będzie rumiane, zdać je z patelni i umieścić na niej warzywa. Podsmażać przez 5 minut. Dodać paprykę. Smażyć przez 30 sekund. Dołożyć mięso, kminek i koncentrat pomidorowy. Dolać piwo i tyle bulionu, żeby zakryć wołowinę. Wrzucić pomidory. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z makaronem, łyżką kwaśnej śmietany i szczyptą papryki.
Podawać z makaronem, łyżką kwaśnej śmietany i szczyptą papryki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W