Grzyby z patelni
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Przygotowanie:
Składniki:500 g oczyszczonych grzybów dowolnego rodzaju
3 łyżki masła
2 posiekane ząbki czosnku
skórka starta z jednej cytryny
¼ łyżeczki sproszkowanej wędzonej papryki
sól i świeżo mielony pieprz
½ szklanki kwaśnej śmietany
łyżka soku z cytryny
trochę posiekanej natki pietruszki
kilka łyżek orzeszków piniowych
Do podania:
placki chlebowe Lahmacun z pastą do smarowania
Przygotowanie:
Masło rozpuścić na patelni, dodać czosnek i pokrojone grzyby. Zamieszać, aby grzyby obtoczyły się w maśle. Dusić kilka minut. Dodać skórkę z cytryny, wędzoną paprykę, sól, pieprz, śmietanę. Wymieszać, aby powstał sos. Zgasić ogień. Skropić sokiem z cytryny. Posypać natką i orzeszkami. Podawać z plackami chlebowymi posmarowanymi pastą.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W