Garnuszek górniczy
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Borowicz
- Seria kulinarna:
- Co je Borowicz na Śląsku? (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 500 g zrazówki wołowej
- 500 g łopatki wieprzowej
- 500 g surowego boczku
- 1 mały korzeń selera
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 120 g smalcu
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 400 g fasolki szparagowej
- 200 g ogórków kiszonych
- 1 l bulionu
- 10 g mąki pszennej
- 750 g ziemniaków ugotowanych
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wołowinę, łopatkę wieprzową i boczek pokroić w plastry, osolić i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym smalcu. Następnie dodać pokrojony seler, marchew i pietruszkę i jeszcze chwilkę smażyć. Całość przełożyć do płaskiego rondla, wlać bulion, dodać przecier pomidorowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Fasolkę szparagową obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ogórki kiszone dowolnie pokroić. Ziemniaki pokroić na ćwiartki.
Mięso, fasolkę szparagową, ogórki kiszone i ziemniaki ułożyć na talerzu i polać mięsnym sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W